Haber

Edirne’deki Tava Karaciğer İşletmecileri Zam Vermedi

Edirne Türkiye’deki bazı kızarmış ciğer işletmecileri yeni tarifeye rağmen artışı uygulamadı. Yönetici Erdal Akgün, “Burada müşteri yokken nasıl fiyat artıracağız? Sene başından bu yana yaşadıklarımız pandemi döneminde bile olmadı. Bütün dükkanlar boş. 240 zam yapmayı anlamsız buluyoruz” dedi. 200 lira bile insanlara pahalı geliyorken lira.”

Edirne Artışla birlikte kızarmış ciğer porsiyonunun satış fiyatı da 240 lira oldu. Ancak bazı esnaf, işlerinin kısıtlı olması nedeniyle kızarmış ciğerin bir kısmını 240 lira yerine indirimli satmayı tercih ediyor. Bazı işletmeler ciğer porsiyonlarını 180 ve 200 liradan satıyor. Vatandaşlar ayrıca indirim sunan ciğer kızartma restoranlarını da tercih ettiklerini söyledi.

“BU KONUDAN SORUMLU OLANLAR KAPATILMALIDIR”

Tava ciğer salonu işletmecisi Erdal Akgün şunları söyledi:

“Hammaddede her geçen gün bir artış var. Burada müşteri yokken nasıl fiyat artıralım? Sene başından bu yana yaşadıklarımız pandemi döneminde bile yaşanmadı. Bütün dükkanlar boş. 200 lira bile insanlara değerli geliyor, 240 lira kazanmayı anlamsız buluyoruz. 240 liradan yaparsak müşteri olmadığı için bir daha para kazanamayacağız. Bu işin bir versiyonu olmalı. Çünkü Versiyonu yok 240 liraya yapmayı anlamsız buluyoruz.Ne oldu karaciğere bir anda 40-50 liralık artış oldu?Bu işten ilk şikayet eden biziz.Mutlaka bir durum olmalı. Sonuç olarak Edirne’de yaşayanlar ciğer yiyemiyorsa bu iş durdurulmalı, “Bunun sorumluları mutlaka ortaya çıkarılmalıdır.”

“Karaciğer ve et dışarıdadır”

Diğer operatör Kemal İmrak ise şunları söyledi:

“Enflasyonla boğuşuyoruz ama yine milletimiz kazanacak. Biraz vicdanlı olmamız lazım. Şu anda ben 180 lira ödüyorum, biraz da ekmek yiyoruz. Şartların ağır olduğunu elbette herkes biliyor. Biz de” Biz de bunun bilincindeyiz. 180 liraya kendimizi tatmin etmeye çalışıyoruz. Gelecek güzel olacak. İnşallah. Her tarife aldığımızda hammaddemiz artıyor yıllardır. Ben 43 yıldır bu durumu yaşıyorum. Kıyma ve sakatat şu anda rekabet ediyor, hatta geride kalıyor. Karaciğer eti de geçmişte kaldı, 500 kilo danadan 6-7 kilo ciğer çıkıyor. Şu anda fiyatı 340-350 lira.”

Tava ciğer restoranına gelen müşteri Levent Yenice, “Buradaki fiyat makul. 180 lira olan fiyat da makul. Diğer yerlerde anladığım kadarıyla tavan fiyat uygulanıyor. Eğer 240 lira olan ciğer yeseydik” dedi. , oraya giderdik. 180 liralık ciğer bize uygun görünüyor.”

Kaynak: ANKA / Yerel

gorelehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu