Haber

Düğün konvoyunda bahşiş istemek örf ve adet hukukuna göre yağma suçu teşkil edebilir ama devam eden eylemdir.

Avukat Buyruk Akpınar, trafikte sıkça karşılaşılan düğün konvoyunu engelleyerek bahşiş istemenin örf ve adet hukuku çerçevesinde olduğunu ancak şahısların eyleme devam etmesi halinde nitelikli yağma hatası oluşabileceğini söyledi.

Yağma suçunu anlatan Avukat Akpınar, hata yapanların 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Akpınar, “Yağma kabahati Türk Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesinde düzenleniyor. Başkasını, yakınlarının hayatına, beden veya cinsel dokunulmazlığına saldırmakla veya zarara uğratmakla tehdit ederek” Prestijini büyük ölçüde yitiren veya cebir kullanarak bir mal teslim edilebilir veya mülkiyetine alınabilir.İtiraz etmemeye zorlayan kişi 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. mağdurun cebir veya tehdit kullanarak kendisinin veya oburluğunun borca ​​batması veya var olan bir belgenin kararsız olduğunu açıklayan bir belgenin verilmesi, ileride böyle bir belgenin alınmasına karşı direnmemek. kağıt veya mevcut bir senedi yok etmek veya imhasına karşı çıkmamak için ceza verilir.Mağdurun bilip kendini hiçbir şekilde savunamayacak durumda olması da cebir sayılır.Gece birden fazla kişi tarafından işlenmesi halinde cebirden sayılır. suç örgütüne fayda sağlamak amacıyla, yolu tanınmaz hale getirerek birlikte kesmek veya sözde suç örgütlerinin yarattığı ürkütücü güçten yararlanarak, kendini bedenen ve ruhen savunamayacak durumda olan kişiye karşı konutu, işyeri veya bunların eklentileri, fail. 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir. Yağma suçunun işlenmesi nedeniyle ağırlaştırıcı hallerin ortaya çıkması hâlinde, kasten yaralama kabahatine ilişkin kararlar da uygulanır” dedi.

“Nitelikli ganimet hatasına vücut verecekler”

Trafikte sıkça görülen düğün konvoyunun örf ve adet hukukunda yeri olduğunu belirtmekle birlikte damatla eylemde ısrar edilmesi ve damadın talebi kabul etmemesi nitelikli yağma suçu teşkil edebilir. Örfi hukukta yeri olan bir durumdur. Ancak bahşiş talep eden kişilerin bahşiş almak için gelin arabasındaki damat, gelin, damat gibi kişilere yönelik cebir ve tehditlerle tehdit edildiğini görmekteyiz. Sonuç olarak gelinin arabası bloke olursa bahşiş talebi gelin, damat veya damat tarafından kabul edilmediği takdirde bahşiş isteyenler örf ve adetler çerçevesinde kaza olmamasına rağmen hareketlerine devam etmemelidir. kanun. Devam ederlerse nitelikli yağma suçuna vücut vereceklerdir.” – ERZİNCAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu